هیچ وقت این غذاها را قبل از پرواز نخورید!

به گزارش وبلاگ فلش و سلفی، تغذیه صحیح پرواز

سفر هوایی و پرواز با هواپیما هم مثل سایر سفرها فوت فن های خاص خود را دارد و برای اینکه یک مسافر حرفه ای باشید بهتر است با این نکات آشنا شوید. بعضی افراد ممکن است همچنان هنگام پرواز استرس داشته باشند و بعضی دیگر ممکن است مسائل گوارشی و مانند آن پیدا نمایند. بسیاری از مسافران مثل تمام سفرهای دیگر کوله باری از خوراکی و تنقلات با خود به داخل هواپیما می برند تا در طول پرواز حوصله شان سر نرود و سرگرم شوند! اما باید بدانید که سفر هوایی و به ویژه پروازهای طولانی به علت شرایط خاص ارتفاع و فشار هوا الزامات خاص خود را دارد و بعضی از اسنک ها و تنقلات محبوب را بهتر است مصرف نکنید. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا با نکات تغذیه صحیح پرواز آشنا شویم.

هیچ وقت این غذاها را قبل از پرواز نخورید!

بدترین غذاها قبل از پرواز

به گفته کیت اسکارلاتا، متخصص تغذیه و نویسنده کتاب های پرفروش در زمینه تغذیه و غذا یکی از مسائل اصلی مردم در پرواز و به ویژه پروازهای طولانی مسائل گوارشی است. خوشبختانه با رعایت بعضی نکات تغذیه ای می توانید تا حد زیادی از این مسائل جلوگیری کنید و سفری آرام و لذتبخش را تجربه کنید. بسیاری از این تنقلات را ما همواره مصرف می کنیم و شاید به ذهنتان هم نمی رسد که ممکن است عامل اصلی ناراحتی های گوارشی شما این قبیل مواد باشند. البته به این موضوع توجه داشته باشید که رعایت این نکات تغذیه ای بیشتر در پروازهای طولانی که بیش از 4-5 ساعت طول می کشند کاربرد دارند. چون پرواز طولانی مدت به علت مدت زمان طولانی سفر بدن ما را با مسائلی روبرو می نماید، به همین علت اگر پرهیزهای غذایی هم نداشته باشیم ممکن است به این مسائل اضافه گردد. اما اگر پروازتان تنها 1-2 ساعت طول می کشد احتمالا خیلی با مشکل روبرو نخواهید شد یا حداقل این مسائل قابل تحمل است و خیلی آزاردهنده نیستند.

غذاهای پروتئینی حاوی سولفور

مصرف غذاهای پروتئینی مثل تخم مرغ و گوشت قبل از پرواز اصلا ایده خوبی نیست، چون باعث تغذیه میکروب هایی می شوند که گاز سولفید هیدروژن فراوری می نمایند. این گاز معمولا 3 الی 5 ساعت پس از مصرف این غذاها فراوری می گردد. بنابراین اگر قرار است پروازی یک ساعته داشته باشید خوردن این غذاها مسئله ای برایتان ایجاد نمی نماید. اما اگر پروازی طولانی دارید که حدود 7-8 ساعت و یا بیشتر طول می کشد بهتر است در مصرف این قبیل مواد غذایی احتیاط کنید تا مسئله ای برایتان پیش نیاید.

مغزیجات

آجیل و مغزیجات مثل بادام، گردو، فندق، پسته و بادام هندی اگرچه جزء تنقلات خوشمزه و سالم دسته بندی می شوند اما برای تنقلات قبل از پرواز چندان مناسب نیستند. این قبیل مغزیجات سرشار از فیبر هستند و فیبر یکی از عوامل اصلی فراوری گاز و نفخ است. فیبر مغزیجات به وسیله میکروب های داخل روده جذب می شوند و فراوری گاز می نمایند. البته همان طور که می دانید این مغزیجات بسیار مفید هستند و بسیاری از افراد آن ها را به عنوان تنقلات مصرف می نمایند. بله، در این موضوع شکی نیست و در مواقع عادی می توانید از این خوراکی های مفید و طبیعی بهره ببرید. اما قبل از پرواز طولانی بهتر است کمتر آجیل و مغزیجات مصرف کنید تا در طول پرواز دچار ناراحتی های گوارشی و نفخ معده و روده نشوید.

خشکبار

خشکبار و میوه های خشک شده مثل برگه زردآلو و آلو یکی از محبوب ترین و سالم ترین تنقلات هستند. اما این میوه های خشک شده (در مقادیر زیاد) باعث اضافه شدن سوربیتول و فیبر به روده می شوند. این امر باعث جذب آب و در نهایت فراوری گاز روده می گردد. بنابراین اگر قصد پروازی طولانی را دارید و دوست ندارید در طول پرواز نفخ روده اذیتتان کند کمتر این میوه ها را مصرف کنید.

آدامس های بدون قند و نعناعی

این قبیل مواد که به علت عاری بودن از قند هواداران زیادی هم دارند دارای الکل قند بالایی مثل مانیتول، سوربیتول و زایلیتول هستند. این الکل سرعت هضم و گوارش را بالا می برد و ممکن است در پروازهای طولانی مدت باعث حالت تهوع و اسهال گردد. مطمئنا هیچ کس دوست ندارد در طول پرواز مدام با این قبیل مسائل دست و پنجه نرم کند. بنابراین اگر قصد پروازی طولانی را دارید از مصرف این آدامس ها خودداری کنید.

سیر و پیاز

همه قبول داریم که سیر و پیاز باعث خوشمزه تر شدن غذاها می گردد و شاید بسیاری دوست داشته باشند سیر و پیاز را به صورت خام و همراه با غذا میل نمایند. اما باید بدانید که ترکیب این دو ماده به معنای فراوری گاز و نفخ در طول پرواز است. بعلاوه اگر در یک غذا علاوه بر سیر و پیاز، لوبیا هم وجود داشته باشد که دیگر نور علی نور است! علاوه بر این، غذاهای تند و تیز و پرادویه اگرچه خوشم طعم و خوشمزه هستند اما باعث تحریک و ناراحتی معده و مثانه می شوند. بنابراین در پروازهای طولانی مدت سعی کنید نکات تغذیه صحیح پرواز را رعایت کنید و کمتر از این قبیل مواد غذایی بهره ببرید.

چیس سیب زمینی

تقریبا همه چیس سیب زمینی دوست دارند و یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین اسنک ها به شمار می رود. اما حتما می دانید که چیس علیرغم خوشمزگی سرشار از چربی و نمک است و مواد غذایی کمی دارد. تنقلات شور سرشار از سدیم هستند و باعث می شوند بدن آب بیشتری جذب کند. در نتیجه ممکن است باعث ناراحتی معده و رفلاکس شوند و احتمال تعوع و استفراغ را بالا ببرند.

حبوبات

قبل از پروازهای طولانی مدت سعی کنید از مصرف حبوباتی مثل نخود و لوبیا خودداری کنید یا این قبیل مواد غذایی را کمتر مصرف کنید. غذاهایی مثل هوموس که به عنوان غذایی رژیمی و مدیترانه ای هواداران زیادی دارد از نخود تهیه می گردد. در آشپزی ایرانی از حبوبات به وفور استفاده می گردد، اما باید بدانید که نخود، لوبیا، عدس و دانه سویا در بدن ما فراوری گاز می نمایند. برای اینکه در طول پرواز دچار نفخ و مسائل گوارشی نشوید بهتر است قبل از پروازهای طولانی مدت در خوردن حبوبات احتیاط کنید.

منبع: tripsavvy.com

منبع: الی گشت

به "هیچ وقت این غذاها را قبل از پرواز نخورید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هیچ وقت این غذاها را قبل از پرواز نخورید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید