چگونه تب را پایین بیاوریم؟

به گزارش وبلاگ فلش و سلفی، تب خفیف علت زیادی برای نگرانی ندارد، مگر اینکه نوزادان کمتر از 3 ماه را تحت تأثیر قرار دهد. تب خفیف می تواند از طریق داروهای خانگی ساده زیر به راحتی درمان گردد. در نوشته پیش رو در خصوص بعضی از راه های طبیعیِ

چگونه تب را پایین بیاوریم؟

مترجم: حمید وثیق زاده

منبع: راسخون

تب خفیف دلیل زیادی برای نگرانی ندارد، مگر اینکه نوزادان کمتر از 3 ماه را تحت تأثیر قرار دهد. تب خفیف می تواند از طریق داروهای خانگی ساده زیر به راحتی درمان گردد. در نوشته پیش رو در خصوص بعضی از راه های طبیعیِ پایین آوردن تب و شرایطی که تحت آن بایستی اقدامات پزشکی صورت پذیرد، اطلاعاتی ذکر شده است.

آیا تب می تواند برای شما مفید باشد؟

تب هایی که کمتر از °104 فارنهایت یا °40 سانتیگراد هستند (به استثنای نوزادان) طبیعی در نظر گرفته می شوند و برای سلامتی مفیدند به این دلیل که آنها سیستم ایمنی بدن را فعال نموده و به مبارزه بدن در مقابل عفونتها یاری می نمایند.

تب که در اصطلاح پزشکی پیرکسیا pyrexia (تب) گفته می گردد و به افزایش درجه حرارت بدن بالاتر از حد طبیعی 98 درجه فارنهایت اشاره دارد. تب یک بیماری نیست، بلکه شاخصه ای از یک عارضه پزشکی نهفته است. بنابراین، اگر از عفونت رنج می برید، بدن شما سعی خواهد نمود با چندین نشانه به آن اشاره کند که یکی از آنها می تواند تب باشد. گفتنی است که تب ممکن است به لحاظ بالینی با اهمیت باشد و هم امکان دارد اهمیت خاصی نداشته باشد.

اگرچه تغییر اندکی در درجه حرارت بدن، معمولاً باعث نگرانی جدی نیست، اما در صورت تب بالا، باید درخواست یاری های پزشکی گردد، زیرا ممکن است تب و علائم توأم با آن، بدون درمان به موقع، تشدید شوند. علائمی که به همراه تب وجود دارند و هم فرایند تب می توانند به پزشکان، در شناسایی دلیل نهفته بیماری یاری شایانی نمایند.

نکاتی جهت کاهش تب در نوزادان

از آنجا که سیستم ایمنی بدن نوزادان ضعیف تر از بچه ها و یا بزرگسالان است، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت و یا معضلات بیماری هستند که ممکن است تب را بوجود آورد. در اینجا بعضی از داروها و اقدامات مراقبت از خود ذکر شده که می توانند برای از بین بردن تب در نوزادان بکار گرفته شوند.

← اولین و مهمترین کار این است که درجه حرارت مقعد کودک را گرفته تا معین گردد که آیا تب خفیف است یا بالا. نوزاد را به پشت قرار دهید. حرارت سنجی که مخصوص مقعد می باشد را برداشته و آن را با وازلین چرب کنید. مچ پای نوزاد را گرفته و پاها را تا گوشهای او بالا ببرید. حرارت سنج را در حدود نصف اینچ (معادل 54ر2 سانتیمتر) وارد مقعد کنید و آن را به آرامی، ثابت نگه دارید. هنگامی که صدای بیپی را شنیدید، حرارت سنج را خارج کنید و درجه حرارت را چک کنید.

← اگر کودک شما تب دارد، او را در چندین پتو نپیچانید و یا لباس اضافی بر تنش نکنید. لباس نازکی بر تن او نموده و او را درون یک پتو بپیچید.

← اطمینان حاصل کنید که کودک شما در یک اتاق با تهویه مناسب قرار داشته باشد. به یاد داشته باشید، دمای اتاق هرگز نباید آنقدر پایین باشد که باعث لرز کودک شده به این دلیل که سرما درجه حرارت بدن را بالا می برد.

← تنها پس از مشورت با پزشک متخصص اطفال، به کودک دارو داده گردد.

← داروهای رایج تب مانند ایبوپروفن و استامینوفن برای بچه ها توصیه نمی شوند، پس به تنهایی تصمیم نگیرید. با یک متخصص اطفال مشورت نمایید.

← توصیه می گردد که کودک را با آب ولرم استحمام کنید. همواره اطمینان حاصل کنید آبی که برای استحمام کودک استفاده می کنید، خیلی سرد نباشد، زیرا باعث لرزش کودک شما می گردد. بعلاوه می توانید با استفاده از شیوه اسفنج حمام کودکتان را پاشویه کنید. ← حمام الکل برای بچه ها توصیه نمی گردد.

داروهای خانگی برای پایین آوردن تب در بزرگسالان

نوشیدن میزان زیادی مایعات

← بدن ما دارای مکانیسم خود تنظیمی درجه حرارت بدن است. هنگامی که درجه حرارت بدن ما بالا است، عرق زیادی می کنیم. این عمل به کاهش درجه حرارت بدن یاری می نماید. تعریق بیش از حد می تواند به کم آبی بدن بیانجامد، که به نوبه خود می تواند باعث حس ناخوشایندی در شما گردد. ضروری است که میزان زیادی آب بنوشید، تا از کم آبی بدن، به ویژه هنگامی که تب بالایی دارید، جلوگیری گردد.

← نوشیدن آب میوه و سبزیجات تازه بدن شما را از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری در طول تب بالا سرشار می سازد. آب چغندر و هویج به خصوص برای کسانی که تب دارند، توصیه می گردد.

← استفاده از گیاهان هم می تواند در پایین آوردن تب یاری کند. نوشیدن چای گیاهی تهیه شده از ریشه زنجبیل، فلفل، دارچین و میخک، برای پایین آمدن تب بسیار مؤثر می باشد و به فرد آرامش می دهد.

حمام ولرم

← همواره بهتر است با آب ولرم حمام کنید. بعلاوه می توانید روغن زنجبیل یا نعناع به آب اضافه کنید.

لباس مناسب بپوشید

← خودتان را در چندین لایه لباس نپیچید. می توانید با پوشیدن لباس سبک، تب را به طور طبیعی پایین بیاورید، اما هنگامی که این کار را می کنید، درجه حرارت اتاق را در نظر داشته باشید.

استراحت کاملی داشته باشید

← هنگامی که تب دارید، ضروری است به میزان کافی استراحت کنید. استرس و فعالیت بدنی می توانند عواملی دخیل در تب باشند. از این رو، بسیار مهم است که به بدن خود استراحت داده تا درجه حرارت بدن به حالت عادی برگردد.

رژیم غذایی در دوران تب

← رژیم غذایی که در مدت تب داشتن دنبال می کنید، می تواند به کاهش یا تشدید بیماری یاری کند. از این رو، توصیه می گردد مواد غذایی مصرف کنید که باعث تسکین شده و شما را به لحاظ جسمانی قوی نگه دارد. به فهرست غذاهایی که در زیر آورده شده و به هنگام ابتلا به تب بایستی مصرف شوند، نگاهی بیاندازید.:

← یک رژیم غذایی از مایعات، به شدت توصیه می گردد. مصرف آب و مایعات دیگر مانند سوپ مرغ، آب پرتقال، آب گریپ فروت، آب لیمو، و از این دست را افزایش دهید. هنگامی که تب دارید از آب میوه های آماده (درون قوطی) استفاده نکنید. بشرط آنکه بیمار اسهال نداشته باشد، بایستی مقادیر کمی از مایعات، در فواصل منظم، به بیمار داده گردد.

← پس از 3-2 روز پیروی از رژیم غذایی مایعات، بیمار می تواند از رژیم میوه کامل استفاده کند. میوه ها حاوی تمام ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند که در طول تب از دست رفته اند و بعلاوه هضم آنها آسان است.

← یک رژیم غذایی نیمه جامد می تواند پس از 5-4 روز عرضه گردد. می توانید غذاهای بدون نمک و ادویه و نرم را که به راحتی هضم می شوند مانند غلات، حبوبات، برنج له شده، فرنی، سبزیجات بخار پز، میوه هایی مانند موز، عنبه هندی (پاپایا)، خربزه، و غیره را مصرف کنید.

در صورتی که مراقبتهای مناسب بکار گرفته گردد، امکان درمان تب در خانه وجود دارد. هرچند داروهای خانگی مختلفی برای درمان تب وجود دارند، اما ضروری است که خود درمانی نکنیم. داروهای گیاهی که مفید بودنشان ثابت شده، اما تا زمانیکه از مزایا و عوارض جانبی احتمالی آنها آگاهی نیافته اید، از آنها استفاده نکنید. چنانچه تب طی 4-3 روز از بین نرفت، با یک متخصص جهت درمان مناسب مشورت نمایید.

منبع: راسخون

به "چگونه تب را پایین بیاوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه تب را پایین بیاوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید