موارد بستری و فوت کرونا نسبت به شاخص جمیعتی بالاست

به گزارش وبلاگ فلش و سلفی، تعداد موارد ابتلای بستری و فوت ناشی از کرونا به نسبت شاخص جمعیتی استان کرمان بالاست و علت عمده انتقال ها به برقراری زنجیره انتقال در سطح استان برمی شود.

موارد بستری و فوت کرونا نسبت به شاخص جمیعتی بالاست

به گزارش وبلاگ فلش و سلفی به نقل از مهر، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه شرایط کرمان به لحاظ شیوع کرونا همچنان قرمز است، گفت: در روز گذشته(20 مرداد) 51 مورد مثبت قطعی شناسایی شده در بین بیماران بستری در سطح استان کرمان داشتیم در مجموع تا به امروز 4 هزار و 741 بیمار به دلیل ابتلا به کووید 19 در بیمارستان ها بستری شده اند.

مهدی شفیعی تعداد فوتی های ناشی از کووید 19 در استان کرمان طی 24 ساعت گذشته را 15 نفر ذکر و توضیح داد: بر این اساس شمار مجموع جانباختگان ناشی از کرونا به 546 نفر رسیده است.

شفیعی با اشاره به شاخص های کشوری برای آنالیز شرایط استقرار بیماری در مناطق اظهار کرد: استان کرمان همچنان در شرایط قرمز واقع شده است به دلیل اینکه بیش از 90 درصد شهرهای استان در شرایط قرمز و نارنجی قرار دارند.

وی با اشاره به برقراری زنجیره انتقال از حدود یک ماه و نیم گذشته در استان کرمان گفت: خروجی این مساله را به شکل موارد بستری و فوت ناشی از بیماری طی سه تا چهار هفته بعد مشاهده می کنیم.

شفیعی ادامه داد: با توصیه های جدی که ظرف سه تا چهار هفته اخیر شده است شاهد بالا رفتن حساسیت های مردم و استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، محدود کردن سفرها و شرکت در مجالس هستیم، انتظار داریم از این هفته به بعد شاهد کاهش تدریجی موارد ابتلاء باشیم البته این مساله منوط به ادامه رعایت نکات بهداشتی است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعلام کرد: برای مدیریت زنجیره انتقال و بازگشت به شرایط اردبیهشت و اواخر فروردین ماه باید حداقل 90 درصد مردم استان نکات بهداشتی، استفاده از ماسک و پرهیز از رفت و آمد در مراکز شلوغ را به صورت جدی رعایت نمایند.

وی با اشاره به فراوانی علائم بیماری کووید 19 نظیر تب، سردرد، علائم تنفسی و گوارشی، تاکید نمود: افراد به محض مشاهده کوچک ترین علائم بیماری در خانه استراحت نموده و در اولین فرصت به پزشک مراجعه نمایند. این افراد باید از حضور در محل کار و فضاهای عمومی به صورت جدی خودداری نمایند.

انتقاد از عدم رعایت نکات بهداشتی در شهرهای کوچک و روستاها

شفیعی با اشاره به اینکه در صورت رعایت موارد گفته شده زنجیره انتقال محدود می گردد، در شهرهای حدود 75 تا 80 درصد مردم از ماسک استفاده می نمایند اما در روستاها و شهرهای کوچک این عدد بسیار پایین است که باعث می گردد زنجیره انتقال به کندی قطع گردد و در نتیجه شاعد تدوام اپیدمی در استان باشیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توضیح داد: تقریباً 40 درصد افراد ناقل ویروس کرونا هیچ علائمی ندارند یا دارای علائم خفیف هستند که این مساله باعث می گردد فرد مبتلا، بیماری را جدی تلقی ننموده و به حساب بیماری های شایع فصل تابستان بگذارد، این قبیل افراد با تصور اینکه به کرونا مبتلا نشده اند در محل کار و فضاهای عمومی حضور پیدا نموده و باعث انتشار بیماری در جامعه می گردد.

وی گفت: حدود 80 تا 90 درصد افراد دارای علائم شدیدتری هستند که به شکل سرپایی قابل درمان هستند و پزشک آنها را هدایت نموده و گواهی برای عدم حضور در محل کار به آنها داده می گردد. اما 10 درصد بیماران دارای علائم شدید هستند و به علت سن بالا یا بیماری زمینه ای احتیاج به بستری در بیمارستان ها پیدا می نمایند.

آمار بستری ها در کرمان کاهش محسوس نداشته است

شفیعی با اشاره به اینکه آمار بستری تقریباً ثابت است، اعلام کرد: بر اساس این آمار می توان در مورد شرایط بیماری در جامعه قضاوت کرد، آمار بستری ها در استان کرمان هنوز کاهش چشمگیری پیدا ننموده است که نشاندهنده این است که تعداد بیشتری از افراد در سطح جامعه به شکل سرپایی ناقل و مبتلا هستند و زنجیره انتقال همچنان در کرمان برقرار است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعلام کرد: بر اساس دستورالعمل ها و توصیه های سازمان بهداشت جهانی باید در شهرستان ها فضاهایی تحت عنوان نقاهتگاه پیش بینی گردد تا در صورتی که منازل شرایط ایزوله کردن بیمار را نداشت، فرد مبتلا به نقاهتگاه منتقل گردد. این کار در استان انجام و نقاهتگاه هایی پیش بینی شد اما با توجه به فرهنگ سنتی و خصوصیت های رفتاری، مردم از این موضوع استقبال نکردند و در واقع این فضاها بلااستفاده ماند.

وی گفت: توصیه می گردد افراد بیمار در منزل از مابقی جدا شوند و فاصله بیش از 2 متر رعایت گردد. باید اتاقی دارای پنجره و تهویه مناسب در منزل به فرد بیمار اختصاص داده گردد و این فرد باید با استفاده از ماسک از سرویس بهداشتی استفاده کند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعلام کرد: فرد بیمار باید توجه ویژه ای به دست، آداب عطسه و سرفه داشته باشد، حمام و سرویس بهداشتی بعد از استفاده فرد بیمار باید حتماً گندزدایی گردد و دستگیره درها هم باید روزی چند نوبت گندزدایی گردد.

وی با تاکید بر لزوم شستشوی ظروف غذای فرد بیمار با آب گرم و شوینده های معمولی اضافه نمود: البته توصیه جدی تر انتقال فرد بیمار به نقاهتگاه است.

شفیعی در مورد استفاده از شیلد هم گفت: شلید زمانی استفاده می گردد که فرد در فاصله کمتر از یک متر از بیمار قرار می گیرد و احتمال پخش ذرات تنفسی فرد مبتلا در هوا وجود دارد که بیشتر مناسب کادر درمان است تا ذرات تنفسی وارد چشم فرد نگردد. در حالت عمومی دست ها، عطسه و سرفه می تواند باعث انتشار ویروس گردد و توصیه می گردد افراد از ماسک استفاده نمایند.

منبع: همشهری آنلاین

به "موارد بستری و فوت کرونا نسبت به شاخص جمیعتی بالاست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موارد بستری و فوت کرونا نسبت به شاخص جمیعتی بالاست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید