طرز تهیه باسلوق سنتی ساوه، شیرینی اصیل خوشمزه ایرانی

به گزارش وبلاگ فلش و سلفی، باسلوق اصیل ساوه با مغز گردو ، شیره انگور ، آرد و ادویه دلخواه تهیه میشود. باسلوق سنتی ساوه یکی از سوغاتی های اصیل این شهر است. برای تهیه باسلوق اصیل ساوه معمولا از مغز گردو استفاده میشود ولی میتوانید مغز بادام و پسته را هم متناسب با ذائقه خودتان در تهیه باسلوق شیره انگور ، بهره ببرید. روش تهیه باسلوق ساوه بسیار ساده است و البته مهم ترین نکته در روش تهیه باسلوق ساوه ، زمانی است که باید برای خشک شدن آن صرف می کنید. باسلوق سنتی ساوه به دو شکل رشته ای و سرکلاغی تهیه میشود که در ادامه روش تهیه باسلوق ساوه به هر دو شکل را به شما آموزش میدهیم.

طرز تهیه باسلوق سنتی ساوه، شیرینی اصیل خوشمزه ایرانی

باسلوق گردویی ساوه

باسلوق ساوه یا رشته ای

مواد لازم باسلوق ساوه - رشته ای

برای 4 نفر

زمان آماده سازی : 15 دقیقه

زمان پخت : 20 دقیقه

آب گرم1 فنجان
آرد معمولی1 فنجان
گلاب عرق و هل از هرکدام1/2 فنجان
زعفران دم نموده 1 قاشق غذا خوری
گردو5-6 عدد

طرز تهیه باسلوق ساوه - رشته ای

برای تهیه باسلوق گردویی ساوه گردو را مغز کنید . مغز گردوها باید ترجیحا سالم باشد و 10 دقیقه در آب گرم بریزید تا نرم گردد و بتوانید نخ و سوزن را از بینشان رد کنید.

یک متر نخ ضخیم را از یک سوزن میانه و استریل شده رد کنید .

گردوها را به چهار قسمت تقسیم کنید و به طور منظم مثل تسبیح و چسبیده به هم به نخ بکشید.

آب گرم را با شیره مخلوط کنید و سپس آرد را الک نموده به آن ها اضافه کنید و هم بزنید یکدست گردد سپس از صافی رد کنید تا گلوله ای در آن باقی نماند.

مخلوط آرد و آب و شیره را روی حرارت بالا بگذارید و مدام هم بزنید که ته نگیرد.

هنگامی که آغاز به قل زدن کرد ، شعله را کم کنید و گلاب و عرق هل و زعفران را اضافه کنید.

به هم زدن ادامه دهید تا غلظت مواد از فرنی بیشتر گردد یا به غلظت عسل برسد.

سر نخ گردوها را گرفته و کاملا درمواد فرو ببرید و سپس بیرون آورده و روی بند محکم آویزان کنید تا همه مواد تمام گردد.

در صورتی که گردوها کاملا به مواد باسلوق آغشته نشده بود میتواند 2 - 3 بار با کمی فاصله دوباره داخل مواد فرو ببرید.

وقتی همه باسلوق ها آماده شد در فضای باز به بند گره بزنید و 5 - 6 روز اجازه دهید خشک گردد.

باسلوق رشته ای شما آماده است.

طرز تهیه سجوق

همواره مقداری از مخلوط باسلوق داخل قابلمه باقی میماند، روستاییان ساوه برای این که این مواد هدر نرود با آن شیرینی دیگری به نام سجوق درست میکنند. مقداری توت خشک چرخ شده به مواد اضافه نموده و به قطر تقریبی 8 میلی متر روی سینی ای که کفش را نایلون فریزر انداخته اند، پهن میکنند و بعد از 1 - 2 روز آن را برمیگرانند تا طرف دیگرش هم خشک گردد و سپس به شکل لوزی برش میزنند. باسلوق ساوه قالبی

باسلوق ساوه قالبی

مواد لازم باسلوق ساوه قالبی - باسلوق سرکلاغی

آرد سفید یک پیمانه
آب سرد دو پیمانه
شیره انگور (دوشاب) یک و نیم پیمانه
گردو خرد شده یک و نیم پیمانه

دستور پخت باسلوق ساوه

طرز تهیه باسلوق ساوه قالبی - سرکلاغی

آرد را در قابلمه ریخته و آب را کم کم اضافه نموده و با همزن دستی مخلوط کنید که گلوله نگردد.

در صورت احتیاج از صافی رد کنید.

شیره را اضافه نموده مخلوط نمایید.

قابلمه را روی حرارت قرار داده مداوم هم بزنید تا غلیظ گردد.

کف سینی نایلون فریزر بیندازید و گردو خرد شده بپاشید و سپس باسلوق را رویش بریزید و صاف کنید و بگذارید یک روز خودش را بگیرد.

یک سمت سینی گردو نصف شده بچینید و با یاری نایلون ، باسلوق را دور گردو رول کنید و یک روز دیگر صبر کنید تا کاملا خشک گردد سپس رول باسلوق را به قطر دلخواهتان برش بزنید. باسلوق سرکلاغی شما آماده است.

این باسلوق را میتوانید داخل قالب دلخواهتان که از قبل چرب نموده اید هم بریزید و بعد از خشک شدن از قالب برگردانید.

فواید باسلوق سنتی ساوه

خواص باسلوق ساوه

باسلوق سنتی ساوه با گردو و شیره انگور تهیه میگردد و یک شیرینی سالم و بسیار پر انرژی است که خواص گردو و شیره انگور را در خود جمع نموده است. از جمله :

- باسلوق گردویی ساوه حاوی پتاسیم ، فسفر، منیزیم ، کلسیم ، ویتامین های گروه ب ، ویتامین آ و ویتامین ث است.

- انرژی زا و تقویت کننده حافظه و تمرکز

- خون ساز

- تقویت سیستم ایمنی بدن

- آرام بخش

- کاهش بی خوابی و استرس

- کاهش ابتلا به پوکی استخوان

- کاهش بیماری های قلبی

- تقویت کننده معده و اشتها آور

- ضد نفخ و یبوست

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه باسلوق سنتی ساوه، شیرینی اصیل خوشمزه ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باسلوق سنتی ساوه، شیرینی اصیل خوشمزه ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید