عمدا صدای گوزن نر را درمی آورند!

به گزارش وبلاگ فلش و سلفی، رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان مهدیشهر، از گاوبانگیبه عنوان ترفندی غیرانسانی برای شکار مارال ها در فصل جفت گیری آنها نام برد و گفت: شکار گوزن سرخ با استفاده از غریزه طبیعی آن در دفاع از قلمرو خود که از آن به عنوان گاویانگی نام می برند یکی از شیوه های غیراخلاقی شکار در مناطق مختلف و از جمله در مهدیشهر است.

عمدا صدای گوزن نر را درمی آورند!

عباس زارع در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ فلش و سلفی اظهار کرد: گوزن سرخ یا مرال که به نام گاوکوهی نیز مشهور است، دارای جثه بزرگی در حد یک گاو بوده و وزن آن به 120 کیلو نیز می رسد.

رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان مهدیشهر با بیان اینکه گونه های مرال و شوکا هر دو گونه ای هستند که در معرض خطر انقراض قرار دارند، توضیح داد: در راستای حفاظت از اینگونه اقدامات زیادی در این منطقه انجام شده که از جمله آن می توان به ایجاد پاسگاه ها و مستقرشدن چادرهای حفاظتی در این منطقه حفاظت گردیده، اشاره نمود.

وی به دیگر اقدامات این اداره در راستای حفظ این گونه ارزشمند اشاره نمود و گفت: برای حفظ گونه با ارزش مرال (گوزن سرخ)، در فصل جفت گیری ، کارشناسان و مامورین اجرایی محیط زیست این شهرستان با همکاری تشکل های مردم نهاد و دستداران حیات وحش طی مدت یک ماه در سه چادر که در مناطق جنگلی استان سمنان برپا گردیده مستقر و از شکار این گونه باارزش جلوگیری می نمایند.

وی با بیان اینکه این افراد به صورت شبانه روزی از زیستگاه این گونه مراقبت می نمایند ادامه داد: براساس قوانین با شکارچیان با شدت برخورد می گردد.

زارع در پاسخ به پرسشی در خصوص چگونگی مشارکت NGO ها در حفاظت از این گونه به اصطلاح گاوبانگی اشاره نمود و گفت: گاو بانگی اصطلاحی است که در مورد فصل جفت گیری مارال ها به کار برده می گردد. فصل جفت گیری مرال ها معمولاً از 15 شهریورماه تا 15 مهرماه است.

وی ادامه داد: در این زمان مرال های نر با صدای غرش و سپس تعقیب کردن همدیگر و نمایش شاخ و شاخ به شاخ شدن با مرال های نر دیگری که به قلمرو آنها وارد می شوند، به نوعی مبارزه می پردازند تا برای تسلط قلمرو و هم چنین دوران جفت گیری با مرال های ماده آماده شوند.

رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان مهدیشهر توضیح داد: گوزن سرخ در فصل جفت گیری، کمتر مسئله حفاظت از خود را جدی می گیرند، لذا شکارچیان از این شگرد استفاده می نمایند و با ایجاد صدایی شبیه صدای گوزن های نر که معمولاً از ابزاری مانند مثل شاخ کل یا بز استفاده می گردد توجه گوزن نر را به خود جلب می نمایند. گوزن نر با خیال اینکه گوزن نر دیگری وارد قلمرو او گردیده است به طرف صدا می رود و شرایط را برای شکارچی بی رحم آماده می کند تا او را به آسانی و با شلیک گلول ه ای هلاک کند.

وی با بیان اینکه در این طرح از سوی دوستداران محیط زیست و حیات وحش، مساحتی بالغ بر 15 هزار هکتار تحت حفاظت نهاده شد توضیح داد: خوشبختانه سال قبل با اجرای این طرح گزارشی مبنی بر شکار مرال در منطقه نداشتیم.

این دوستدار حیات وحش با بیان اینکه چندین سال است این طرح در مهدیشهر اجرا می گردد اظهارکرد: بیش از چهار سال است که این طرح در راستای حفاظت از این گونه در معرض خطر انقراض با یاری و همراهی دوستداران محیط زیست در زیستگاه مرال اجرا می گردد.

وی با اشاره به استقرار و برپایی سه چادر حفاظتی در مناطق جنگلی زیستگاه مرال در شمال مهدیشهر گفت: کوشش ما بر این است که به صورت شبانه روزی از زیستگاه این گونه ارزشمند مراقبت و محیطی امن برای آنها در فصل جفتگیری فراهم کنیم.

زارع با تقدیر ویژه از داوطلبین شرکت نماینده در این طرح اظهار داشت: این طرح که چند سالی است اجرا می گردد در سال های آتی نیز برگزار خواهد شد و علاقمندان می توانند برای مشارکت در آن ثبت نام نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "عمدا صدای گوزن نر را درمی آورند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عمدا صدای گوزن نر را درمی آورند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید