تدوین برنامه جامع توسعه کشاورزی و آب در اولویت دولت سیزدهم باشد

به گزارش وبلاگ فلش و سلفی، مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب، زیرمجموعه مرکز پژوهش های اتاق ایران، بر اساس نظر و پیشنهاد اتاق های سراسر کشور و کمیسیون های ذی ربط، طی گزارش هایی انتظارات و پیشنهادات بخش خصوصی از بخش های کشاورزی و آب از دولت سیزدهم ارائه داده است.

تدوین برنامه جامع توسعه کشاورزی و آب در اولویت دولت سیزدهم باشد

در این گزارش ، با ارائه تصویری از شرایط موجود در بخش های کشاورزی و آب و تبیین چالش های موجود در این بخش ها، برنامه های راهبردی و اولویت بندی شده از منظر اتاق ایران، به نام مشاور سه قوا و نماینده بخش خصوصی تبیین داده است.

نبود راهبردهای میان مدت و بلندمدت در بخش کشاورزی و ناکارآمدی و عدم استمرار سیاست ها در این بخش، ناپایداری بخش کشاورزی، پایین بودن بهره وری زمین، آب و انرژی، عدم کفایت سرمایه گذاری، محدودیت شدید دسترسی فعالان بخش کشاورزی به تکنولوژی های مناسب، افزایش و تمرکز مداخلات دولت در کشاورزی و عدم حمایت از توسعه خصوصی سازی بخش کشاورزی و موارد دیگری که به تفصیل در گزارش آمده از چالش های موجود در بخش کشاورزی است. در بخش آب هم، با اشاره به بحران آب به نام مهم ترین بحران کشور در حال حاضر، مواردی همچون عدم تعادل آب های زیرزمینی، عدم تعادل عرضه و تقاضا (منابع و مصارف)؛ عدم نگرش آب بنام نهاده بین بخشیِ اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی؛ تدبیر نامناسب مدیریت آب کشور؛ عدم هماهنگی بین بخش های مختلف مرتبط با آب؛ ضعف دیپلماسی در آب های مرزی و بسیاری موارد دیگر بنام چالش های بخش آب تشریح شده است.

راهبردهای پیشنهادی بخش کشاورزی شامل مواردی همچون: آب محور بودن برنامه های تولیدی کشاورزی با هدف کنترل و کاهش تقاضای آب کشاورزی، تمرکز و توجه بیشتر به بهره برداری از آب سبز، تدوین برنامه جامع توسعه کشاورزی کشور مبتنی بر ظرفیت های منابع، افزایش عملکرد محصول، بهره وری آب و حاصلخیزی خاک ها؛ توجه خاص به افزایش سرمایه بخش کشاورزی و کاهش مداخلات دولت و واگذاری امور حمایتی، ترویجی، تحقیقی و پشتیبانی به بخش خصوصی است.

در بخشی از این گزارش درباره آب هم به مواردی مانند تمرکز بر افزایش بهره وری در مصرف آب در کلیه بخش های مصرف، اولویت بخشی مطلق به تعادل عرضه و تقاضای منابع آب با تمرکز بر تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی، توجه به تخصیص آب برای محیط زیست، فعال کردن جدی دیپلماسی آب، تمرکز خاص به کاهش و حذف مداخلات دولت و حمایت از خصوصی سازی، استقرار نظام تدبیر مناسب آب، تحویل آب بر اساس آب قابل برنامه ریزی در هر بخش و استفاده بهره ور از آن در بخش های مختلف اشاره شده است.

دستیابی به این اهداف جز در سایه هماهنگی بین ارگان ها و دستگاه ها، بکارگیری ابزارها و تجهیزات مناسب و حضور بخش خصوصی امکان پذیر نخواهد بود.

متن کامل گزارش حوزه کشاورزی را از اینجا و متن گزارش حوزه آب را از اینجا دریافت کنید.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "تدوین برنامه جامع توسعه کشاورزی و آب در اولویت دولت سیزدهم باشد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تدوین برنامه جامع توسعه کشاورزی و آب در اولویت دولت سیزدهم باشد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید